top of page

Beer Zone

Pentru ca iubim Iasul si, in aceeasi masura, suntem pasionati de bere, alegerea locatiei a venit firesc, asadar ne-am instalat confortabil pe cea mai parfumata strada a Iasului Vechi si Nou.

Dar cum a inceput totul...dupa multa munca de documentare am aflat ca nu facem decat sa continuam o lunga traditie a renumelui pe care si l-a castigat strada Lapusneanu in timp.Suntem peste drum de ctitoria Banului, mai jos de Policlinica Stomatologica, unde vreme de vreo 40 de ani, pana in anul 1903, unde-i acum fostul cinematograf Tineretului, existase faimoasa Gradina a Primariei, infiintata pe vremea primarului Dimitrie Gusti (1865).Unde se afla astazi gradina Corso, era Hala de Bere. Aici,  un palc de canele automate, la gura carora licoarea aurie din malt si hamei tasnea spumoasa, umplea halbele musteriilor in cantecele tarafului condus de chitaristul Ionica Barbu, nepotul vestitului Barbu Lautaru.In curtea casei Cantacuzino, in care a locuit o perioada domnitorul Alexandru Ioan Cuza si care astazi adaposteste Muzeul Unirii, un intreprinzator a inchiriat o bucata de gradina, incercandu-si norocul si deschizand Beraria Unirii.Curajul era mare, demersul era riscant, avand in vedere ca in coasta casei se afla Gradina Primariei, cu scena, pe care evolua trupa de actori de la Teatrul National.

Continuitatea  avea sa o faca, in vara anului 1905, patronul fabricii Bragadiru, ridicand la strada un fastuos local cofetarie - berarie (Coloseul Bragadiru), ca sucursala a fabricii sale. Deschis la 9 iulie 1906, pentru vreo 100 de invitati, plus orchestra celui mai mare muzicant al vremii, Ghita Borteanu, localul de la numarul 33-35 ascundea in spate si o gradina de vara, inzestrata cu scena zidita si cabine. La intrare se inalta elegant portal ornamentat.

Pe vremuri, Ulita Sarbeasca, ce poarta astazi numele domnitorului Alexandru Lapusneanu, loc de plimbari duminicale si de intalnire, cu magazine vestite si ispititoare, cu  localuri cu podiumuri pentru spectacole, asa-numita Strada Veseliei sau Strada Muzicii, strabate astazi secolele, pentru a ni se oferi in cea mai potrivita locatie de implementare a conceptului nostru.Sa fi fost in locul nostru, voti ce ati fi ales?!Locatia imbie, curajul nu ne lipseste, angajatii au “aplicat” increzatori, creditul la banca ni s-a aprobat, produsele sunt bijuterii ce se  promoveaza singure.Rezultatul pana acum?!Doi pereti exteriori renovati, un gang mai luminat, o incinta istorica scoasa din amorteala, primii clienti si primele bonuri fiscale. Deci, dragi “degustatori” de potiuni magice, the craft beer revolution begins at Beer Zone.

Pregatiti-va pentru un motiv in plus sa iesiti din casa!

bottom of page